۷ راه تبدیل شدن به یک مربی یوگای بهتر برای کودکان
حال و اوضاع دنیای امروز، زندگی همه ما را غرق در استرس و درگیری ذهنی کرده است. در این بین کودکان نیز از سختی و فشارهای زندگی در امان نمیمانند. آنها در ارتباط با والدین یا کادر مدرسه، از دنیای کودکانه و بدون استرس خود فاصله میگیرند.گاهی اوقات شرایط زندگی کودکان در حال رشد، بسیار دغدغه آفرین است. اما کلاسهای یوگا برای کودکان فرصتی بسیار سرگرم کننده و آرامش بخش است. البته جذابیت کلاسهای یوگا بسیار وابسته به مربی است که کلاس را برگزار میکند. تدریس یوگا باید به گونهای باشد که ذهن کودکان را آرام کند و آنها را جذب خود کند تا در نهایت با دستی پر به مسیر زندگی پیش روی خود بازگردند. در ادامه این مقاله از مجموعه تیله از ۷ راه تبدیل شدن به یک مربی یوگای بهتر برای کودکان و تحت تاثیر قرار دادن آنها گفتهایم.
آنچه در این مطلب میخوانید
نقش مربی در علاقهمند شدن کودک به یوگا
امروزه با گسترش تنشهای زندگی والدین، متاسفانه کودکان نیز از مشکلات آنها بی نصیب نمیمانند. ذهن کودکان بسیار فعال و پویا است و زمانی که والدین آنها رفتارهای استرسزا انجام میدهند؛ فرزندان خردسال آنها نیز کاملا ناخواسته دچار استرس میشوند. اما تنها رفتارهای والدین نیست که کودکان را در معرض تنشهای عصبی قرار میدهد؛ بلکه گاهی اوقات فشارهای درس و مدرسه نیز آنها را آشفته و نگران میکند.
اما یک معلم یوگای آگاه و با تجربه، به خوبی کودک را از نهایت مشکلات زندگی به رهایی میرساند. مربی یوگا باید یک سری از ویژگیها را داشته باشد تا بتواند تاثیر خود بر روند ذهنی کودک را ماندگار کند. ما در اینجا به برخی از نکاتی که یک مربی یوگا را تاثیرگذارتر میکند اشاره کردهایم.
۱– مشتاق و علاقمند بودن مربی
اگر به کار با کودکان و آموزش یوگا به آنها علاقه داشته باشید؛ تقریبا نیمی از راه را رفتهاید. علاقه تقریبا مهمترین نیاز یک مربی یوگا است. همچنین باید با نشان دادن اشتیاق خود در کلاس، کودکان را هم تشویق به داشتن یک زندگی سالم و شادتر کنید. شاگردان یوگا معمولا انرژی خودشان را از مربی میگیرند؛ حال اگر آنها خردسال و کودک باشند؛ این تاثیرگذاری چند برابر میشود. بنابراین با شور و اشتیاق سر کلاس حاضر شوید و لبخند را هرگز فراموش نکنید!
۲- ثابت کردن آموزههای یوگا در عمل
یوگا یک شیوه زندگی است. در واقع یوگا به ما یاد میدهد که چگونه در زندگی روزمره آرامش خودمان را حفظ کنیم و همچنین با طی کردن روند سالم زندگی، نسبت به محل زندگی خود و طبیعت مسئولیت پذیر باشیم. شما هم به عنوان یک معلم، باید آنچه آموزش میدهید را در عمل به کودکان ثابت کنید. در طول روز و قبل از حضور یافتن در کلاس، تمرینات مدیتیشن و تنفسی خود را انجام دهید و با خود در ارتباط باشید.
اینگونه متوجه واکنش نسبت به جهان پیرامون و میزان آگاهی خود خواهید شد. مربیان بزرگترین الگوهای کودکان هستند؛ بنابراین سعی کنید برای آنها بهترین نسخه از انتخابهای زندگی را به تصویر بکشید.
۳- تدریس یوگا کودکان به صورت حرفهای
برای اینکه تبدیل به یک مربی کاملا حرفهای بشوید؛ باید مدرک مربیگری یوگای کودکان حرفهای دریافت کنید. اینگونه اولین قدم برای آموزش هر چه بهتر کودکان را برداشتهاید. همچنین اگر این مدرک را دریافت کنید؛ اعتماد به نفس و اعتبار بیشتری برای حضور پیدا کردن در جمع پیدا خواهید کرد. گام بعدی که برای حرفهای بودن در کار خود باید بردارید؛ ارتباط برقرار کردن با جامعه مربیان یوگا و استفاده از نکات آموزشی یا راهکارهای تدریس آنها است.
۴- آمادگی ذهنی و جسمی برای تدریس
بهتر است قبل از حضور پیدا کردن در هر جلسه کلاسی، کاملا آمادگی خود را بررسی کنید. پیش از حضور در کلاس با خودتان تمرینات تنفسی و مدیتیشن را انجام دهید و سپس وسایل لازم از جمله زیرانداز یوگا و… را بردارید. همچنین برای اینکه بتوانید با آمادگی جسمی بهتری کلاس را به پایان برسانید و دچار خستگی مفرط نشوید؛ کودکان را گروه بندی سنی کنید.
گاهی اوقات رده سنی کلاسهایی که برگزار میشوند؛ مناسب نیست و به همین خاطر هیاهو کلاس بسیار آزار دهنده است. علاوه بر این کلاسها را به صورت گروهی و چند جلسهای برگزار کنید تا تاثیر آنها ماندگارتر باشد. کلاسهای چند جلسهای برنامه ریزی شما را منعطفتر میکند و همچنین میتوانید تکنیکهای بیشتری را در آنها به کودکان آموزش دهید.
۵- داشتن ایدههای خلاقانه برای جذاب شدن کلاس
کلاسهای یوگا معمولا در پایان روز کودک و پس از اتمام سایر کلاسها برگزار میشوند. به همین خاطر باید برای آنها یک برنامه جذاب و سرگرم کننده در نظر داشته باشید. با وجود اینکه یوگا بیشتر بر فرایند ذهن آگاهی و همچنین کنترل آرامش متمرکز است؛ شما باید همه این موارد را به صورت سرگرم کنندهای به کودک آموزش دهید. بیشتر کودکان تحمل کمی دارند و زود خسته میشوند؛ به همین خاطر کمی سخت است که از آنها بخواهید ۵ دقیقه یک جا بنشینند و تمرین تنفس کنند.
برای اینکه آنها را مشتاق و علاقمند کنید؛ کافی است از وسایل مخصوصی همچون توپ تنفسی، پازلهای یوگا یا کارتهای یوگای حیوانات استفاده کنید. در حالت کلی داشتن یک برنامه مشخص و پرداختن به موضوعات طبیعت، حیوانات و فصول سال برای کودکان بسیار جذاب است. به یاد داشته باشید که بازی بهترین راه برای یادگیری کودکان است. ترکیب بازی و پازلها با اصول کتابهای فلسفی یوگا بسیار قدرتمند است. در نهایت به عنوان یک مربی ارزشهای یوگیگ را با شیوههای خلاقانه به کودکان آموزش دهید.
۶- همراهی با ندای درون
هر فردی یک موجود خارقالعاده و بی نظیر است. شما نیز یک مربی یوگای با شخصیتی یکتا هستید. بنابراین روش خاص ارتباطی با کودکان در کلاس و سبک آموزش خود را پیدا کنید. همچنین با ندای درون خود همراه باشید و به صدای او گوش فرا دهید. اگر ندای درون خود را جدی بگیرید؛ هنگام آموزش کودکان و نونهالان میتوانید تمرکز خود را حفظ کنید و به طور مداوم و دائمی رشد پیدا کنید.
۷- صبر کردن هنر مربی
به خودتان یادآوری کنید که ” صبر کردن هنر افراد بزرگوار است. ” بنابراین به یاد داشته باشید که کار کردن با کودکان نیاز به صبر دارد. ممکن است گاهی اوقات حتی کلاسهای برنامه ریزی شده شما خوب پیش نروند. به هر حال کودکان قابل پیشبینی نیستند. گاهی اوقات نیاز است نفس عمیقی بکشید تا اجازه دهید اتفاقات به صورت طبیعی روند خود را در پیش بگیرند.
رشد مربی با تدریس یوگا به کودکان
تدریس کردن یوگا به کودکان بسیار لذت بخش است. یاد دادن مراقبت و آگاهی ذهنی به کودکان کاری بسیار مفید است. آموزش یوگا و مدیریت سلامت جسمانی و عاطفی به کودکان، به شما این فرصت را میدهد که در زندگی کودکان و نونهالان تفاوتی ایجاد کنید و شادی و خوشبختی را در زندگی آنها به ارمغان بیاورید. به هر حال امیدواریم که تدریس یوگا به کودکان را در پیش بگیرید و در صورت نیازمندی به دریافت راهنمایی، ما اینجا هستیم.