۶ فعالیت آموزشی الزامی در مدارس
امروز در این مقاله از مجموعه تیله به ۶ فعالیت آموزشی الزامی در مدارس اشاره خواهیم کرد چنانچه تمایل دارید تا در این باره اطلاعاتی داشته باشید با ما همراه شوید.
دوران دبستان یکی از مهمترین زمانهای زندگی هر کودکی است. کودکان در این سالها یاد میگیرند که چطور با چیزهای جدیدی مانند یوگا آشنا شوند یا دوستان جدیدی پیدا کنند و وارد اجتماع شوند. همچنین در همین سن است که کودکان مسئولیت پذیری در فضای خانه را میآموزند. هیچ شکی وجود ندارد که از بدو تولد تا ۵ سالگی حیاتیترین زمان برای یادگیری و توسعه فردی کودک است. به همین خاطر در این سالها انجام فعالیتهایی که باعث رشد و توسعه اجتماعی و عاطفی کودک بشوند؛ بسیار مهم است. مدرسه با برگزاری دورههای آموزشی مانند یوگا میتواند به کودکان کمک کند تا پایان عمر عادات سالمی را داشته باشند.
آنچه در این مطلب میخوانید
دورههای آموزشی الزامی در مدرسه
برگزاری برخی از دورههای آموزشی در مدرسه اهمیت بسیار زیادی دارد و کودکان را از هر نظر توسعه میدهد. اما فقدان این آموزشها متاسفانه در آینده کودک به هیچ وجه بیتاثیر نیست. برگزاری دورههای آموزشی که در ادامه عنوان کردهایم؛ الزامی است و والدین باید حتما برای انجام آنها در مدرسه درخواست و پیگیری کنند.
۱- دوره مدیریت زمان
در بیشتر مدارس معلمان استفاده از دفترهای برنامه ریزی را توصیه میکنند. اما هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نمیدهند. بهتر است معلمان و والدین با تشویق کودکان به استفاده از دفتر برنامه ریزی، مهارت مدیریت زمان آنها را توسعه دهند. در واقع کودک با یادداشت برداری در دفتر برنامه ریزی نه تنها سازماندهی وقت خود را یاد میگیرد؛ بلکه مهارت خط و نوشتار او هم بهتر میشود. معلمان باید به عنوان پاداش استفاده از دفتر برنامه ریزی به کودکان برچسبهای زیبا بدهند و با پخش کردن ابزارهای نوشتاری رنگی بین کودکان آنها را برای انجام این کار تشویق کنند.
۲- آموزش بهداشت جسمی و روانی
مدارس در دوران ابتدایی و کل دوران تحصیلی باید به کودکان تربیت بدنی و سبک زندگی سالم را آموزش بدهند. مربیان باید کودکان را تشویق به مصرف میوه و سبزیجات و همچنین انجام فعالیتهای بدنی کنند. آموزش برنامههای تغذیه سالم و تربیت بدنی در مدارس الزامی هستند اما نباید محدود به کلاس درس باشند. با انجام این فعالیتها به صورت عملی و توضیح کامل دلایل انجام این فعالیتها میتوانیم کودک را تشویق کنیم در آینده سبک زندگی سالمی داشته باشد.
به طور مثال به آنها توضیح دهید؛ فعالیتهای قلبی و عروقی باعث ترشح آندروفین میشوند و این هورمون به سلامت قلبی و روانی فرد کمک میکند. آموزش رژیم غذایی هم از آن رو مهم است که کودکان غذاهای سالم را در فروشگاه تشخیص بدهند و از همان سن کم رژیم غذایی سالمی داشته باشند. همچنین از سال ۲۰۱۹ محققان دریافتهاند؛ سلامت روانی به اندازه تغذیه و ورزش اهمیت دارد و کودکان با آموزش هوش هیجانی باید یاد بگیرند احساسات خود را مدیریت کنند.
۳- آموزش یوگای کودکان
در کنار آموزش سایر موارد، بهتر است کلاسهای یوگا حتما در همه مدارس برگزار شوند. هر چند این توصیه بیشتر غیر قابل اجرا به نظر برسد؛ اما برگزاری کلاسهای یوگا برای کودکان مانند یک تشویق هستند. آنها در این کلاسها روحیه بهتری پیدا میکنند و برای ادامه برنامههای درسی آماده میشوند. مدارس میتوانند کلاسهای یوگا را در کلاس درسی، زمین مدرسه یا حتی باشگاه برگزار کنند.
۴- آموزش موسیقی به کودکان
یادگیری موسیقی برای کودکان یک تجربه بسیار شیرین است. آموزش موسیقی فواید بسیار زیادی دارد و باعث توسعه بلند مدت کودکان میشود. مطالعات نشان دادهاند که آن قسمت از مغز که به زبان و نوشتار مربوط است با بخش کنترل موسیقی نیز ارتباط دارد. کودکان با یادگیری موسیقی انضباط و پیوستگی پیدا میکنند و عادات مطالعه آنها تقویت خواهد شد. در نهایت، آموزش موسیقی به کودکان باعث کاملتر شدن یادگیری، اعتماد بنفس و توانایی همکاری آنها میشود.
۵- آموزش مسئولیت پذیری
همه مدارس باید به دانش آموزان فرصتی دهند تا تجربه پذیرفتن یک مسئولیت مهم را داشته باشند. این مسئولیت میتواند شرکت در شورای دانش آموزی، مسئولیت در باشگاههای ورزشی یا اردوهای تفریحی باشد.
با توجه به یک مقاله از دانشگاه پنسیلوانیا، واگذاری مسئولیت به کودکان دارای مزایای زیر برای آنها است:
– افزایش اعتماد به نفس کودکان
– بهبود مهارت های سخنرانی عمومی و ارتباطات در زندگی آینده
– آموزش به کودکان برای شناسایی نقاط قوت و ضعف خود
– کمک به کودکان برای توسعه مهارت های سازماندهی
– آموزش کودکان برای کار با دیگران
همه این موارد باعث رشد توانایی مسئولیت پذیری کودکان میشود و احساس تعلق و اتصال آنها به جامعه را بیشتر میکند.
۶- آموزش برنامههای آگاهی گرایانه
آموزش انجام فعالیتها با آگاهی کامل باعث میشود که کودکان با استرسهای عاطفی و فشار درسی بهتر مقابله کنند. این روشها به کودک کمک میکنند بهتر احساسات خود را بیان کند و هرگز از بیان آنها شرم نکند. زمان آموزش این برنامه دقیقا دوران مدرسه است و هر چقدر از زمان فراگیری بهتر کودک بگذرد و او بزرگسال شود؛ تاثیر این آموزشها کاهش پیدا خواهد کرد. البته دانشگاهها امروزه دانشجویان را برای فراگیری آگاهی راهنمایی میکنند اما بهترین برای این آموزشها دوران دبستان است.
آموزش بهتر، کودک تواناتر
سالهای مدرسه مهمترین زمان توسعه زندگی کودک از هر لحاظ است. کودک در این سالها یاد میگیرد چگونه علاقههای هنری، هوش هیجانی و سایر تواناییهای خود را بروز بدهد. به همین خاطر حتما او را در مدرسهای ثبت نام کنید که تمام این برنامههای آموزشی را برگزار کنند. اینگونه کودک شما رشد و توسعه شخصی و عادتهای سالن را آموزش خواهد دید.